10 Ekim 2014 Cuma

midye tatlı

  
 
Gerekli olanlar 
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı su
1 çay bardağı süt
5 su bardağı un  [gerekirse ilave edilebilinir)
1 fiske tuz
açmak için buğday nisastası ve birazcık un karışımı 
içine bütün ceviz
üzerine :150 gr tereya ve 1 çay bardağı sıvı yağ(ikisini bir tavada eritelim)
Şerbeti
4 su bardağı su
4 su bardağı şekeryarım limon suyu((kaynarken yarım aspirin atıyorum şekerlenmiyor))
Hazırlanışı
Hamur malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurup ve en az 20 dak oda sıcaklığında dinlendirelim.
Ceviden büyük bezeler alıp 2 bezeyi aralarına nişasta serperek açalım,
4 eşit parçaya kesip sivri uçtan ortaya doğru çekip ucuna ceviz koyup ters çevirelim .Bütün tepsiyi döşeyip üzerine erittiğimiz tereyağıve sıvı yağ karışımını dökelim 200 derece fırında kızartalım soğuyunca ılık şerbeti gezdirelim

 

Hiç yorum yok:
Write yorum