6 Ekim 2013 Pazar

İSVEÇ USULÜ HAVUÇLU KEK




            Bugün annemlerde kahvaltı yaptıktan sonra internette gezinirken  havuçlu isveç keki yapan bir video izledik ve hemen yapmaya karar verdik .Eksik malzemeleri tamamlayıp işbaşına geçtik,fotoğraflarıda kardeşimin telefonu ile çektik çok güzel çıkmış kekin tadıda görüntüsü kadar güzel.Videoda ölçüler tam verilmiyor ama ben kendime göre ayarladım.

         Malzemeler :   3 yumurta
                                 1 su bardağı ceviz
                                 3/4 su bardağı un
                                 200g çiğ badem
                                 3 büyük havuç
                                 tarçın
                                2-3 yemek kaşığı kaysı reçeli

Öncelikle şekerin yarısı ile yumurtaların beyazı kar haline getirilir,kalan yarısı ile sarıları çırpılır. Havuçlar ve bademlae birlikte rondoda iyice çekilir ve unla birlikte yumurta sarılarına katılır üzerine  yavaşca yumurtanın beyazı eklenir bir çimdik tuz birazda tarçın konup yağlnmış en küçük yuvarlak borcama dökülür 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

      Kek ılıyınca çıkarılır ,üzerine ve yanlarına biraz sulandırılmış reçel sürülüp file badem yapıştırılır.Üzerinin kreması için 1 yumurta beyazı 2 kaşık şekerle çırpılıp sürülür isterseniz kremşantide sürebilirsiniz.



           Videoyu izlemek isterseniz BURAYI tıklayabilirsiniz.


           AFİYET OLSUN..............

Hiç yorum yok:
Write yorum