6 Ekim 2013 Pazar
İSVEÇ USULÜ HAVUÇLU KEK
Bugün annemlerde kahvaltı yaptıktan sonra internette gezinirken havuçlu isveç keki yapan bir video izledik ve hemen yapmaya karar verdik .Eksik malzemeleri tamamlayıp işbaşına geçtik,fotoğraflarıda kardeşimin telefonu ile çektik çok güzel çıkmış kekin tadıda görüntüsü kadar güzel.Videoda ölçüler tam verilmiyor ama ben kendime göre ayarladım.
Malzemeler : 3 yumurta
1 su bardağı ceviz
3/4 su bardağı un
200g çiğ badem
3 büyük havuç
tarçın
2-3 yemek kaşığı kaysı reçeli
Öncelikle şekerin yarısı ile yumurtaların beyazı kar haline getirilir,kalan yarısı ile sarıları çırpılır. Havuçlar ve bademlae birlikte rondoda iyice çekilir ve unla birlikte yumurta sarılarına katılır üzerine yavaşca yumurtanın beyazı eklenir bir çimdik tuz birazda tarçın konup yağlnmış en küçük yuvarlak borcama dökülür 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kek ılıyınca çıkarılır ,üzerine ve yanlarına biraz sulandırılmış reçel sürülüp file badem yapıştırılır.Üzerinin kreması için 1 yumurta beyazı 2 kaşık şekerle çırpılıp sürülür isterseniz kremşantide sürebilirsiniz.
Videoyu izlemek isterseniz BURAYI tıklayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN..............
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum