1 Ekim 2014 Çarşamba

etli yaprak sarma(Bayrama sarmalar hazır, anne usulü)


Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım:)
gerekli olanlar

yeteri kadar tuzundan arındırılmış asma yaprağı
2 baş soğan
1/5 su bar.pirinç
500 gr yağlı kıyma
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı zeytin yağı
karabiber,kırmızıbiber ,tuz
1 yemek kaşığı erik ekşisi(nar ekşiside olabilir)
suyunu hazırlamak için
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
hazırlanışı
soğanları ince kıyıp ,pirinç , sıvıyağ baharatlar ve ekşiyide ekleyip birazda suyla  hamuru yoğuralım
hazır olan harcımızı yapraklarımızın içine fazla doldurmadan koyup ince saralım
tenceremiz dolunca ayrı bir tavada tereyağını eritip salçalarıda ilave edelim suyunu koyup  kaynayınca dolmaların üzerine gezdirelim tahminen 20-25 dk kısık ateşte pişirelim(suyunu koyduktan sonra dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatalım ki dolmalar açılmasın)



Hiç yorum yok:
Write yorum