17 Eylül 2014 Çarşamba

EV YAPIMI KETÇAP




       Bugün ketçap yaptım ve hemen tarifi sizlerle paylaşmak istedi.Biz tadını ve kokusunu çok beğendik sizde mutlaka deneyin.

       Ketçep yapmak için epey bir araştırma yaptım ve kendime göre bir tarif çıkardım.

        3 kilo şişe domates
        3 tane kırmızı biber
        3 tane kuru soğan
        3-4 diş sarımsak
        yarım kahve fincanı sızma zeytinyağ
        yarım kahve fincanı sirke
        4 yemek kaşığı esmer şeker yoksa beyaz şekerde olur

     
 BAHARATLAR :  1 tatlı kaşığı tane karabiber
                               2 tatlı kaşığı sumak tohumu
                               4-5 tane karanfil
                              küçük bir parça tarçın
                              3-4 tane defne yaprağı
                              6-7 tane kuru acı biber

    Öncelikle soğanlar ve sarımsaklar doğranıp yağda kavrulur üzerine kırmızı biber ve domates doğranıp konur pişmeye bırakılır.Tuzu ve baharatlarıda ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.Yumuşayınca tel süzgeçten kaşıkla ezerek geçirin ben bu aşamada süzgeçte kalan domatesler biraz soğuyunca elimle ezdim salça yapar gibi sadece domatesin kabukları ve baharatlar kalıyor süzgeçte.
    Süzdüğümüz malzemeye şekeri ve sirkeyi koyup katılaşana kadar kaynatın tadını kontrol edin ve kaynar kaynar kavonozlara doldurun ve ters çevirin.


        AFİYET OLSUN..........

Hiç yorum yok:
Write yorum