11 Temmuz 2014 Cuma

HAŞHAŞLI REVANİ




        Haşhaşlı revaniyi dolapta bekletip servis yaparsanız soğuk soğuk çok lezzetli oluyor iftardan sonra çayla birlikte nefis...

      Malzemeler:  3 yumurta
                           yarım su bardağı şeker
                          yarım su bardağı yoğurt
                          çeyrek su bardağı zeytinyağ
                          yarım su bardağı haşhaş
                          yarım su bardağı irmik
                         1 su bardağı un
                          1 paket kabartma tozu
                         çay kaşığının ucu ile karbonat üzerine 2-3 damla limon sıkın
      Su bardağınız biraz büyükçe olsun çay içtiğiniz kupalar olabilir.Hamur çok az gibi oluyor ama pşince ve üzerine şerbeti dökünce bayağı kabarıyor.

       Önce şekerle yumurtayı 5 dakika çırpın diğer malzemeleride ekleyip yağlanmış kare borcama döküp 180 derecede ısınmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

     Fırından çıkınca 5 dakika kadar bekleyip soğumuş şerbeti üzerine dökün .

      Şerbet :  2,5 su bardağı şeker
                   4 su bardağı su
    Suyu ve şekeri tencereye koyup 5 dakika kaynatın 1-2 damla limon sıkıp altını kapatın.
     Tatlı bütün şerbeti içine çekiyor ve dinlendikçe daha güzel oluyor.Önce şerbeti hazırlayıp sonra tatlıyı pişirirseniz işiniz daha kolay olur.

       AFİYET OLSUN............


Hiç yorum yok:
Write yorum