11 Temmuz 2014 Cuma
HAŞHAŞLI REVANİ
Haşhaşlı revaniyi dolapta bekletip servis yaparsanız soğuk soğuk çok lezzetli oluyor iftardan sonra çayla birlikte nefis...
Malzemeler: 3 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı yoğurt
çeyrek su bardağı zeytinyağ
yarım su bardağı haşhaş
yarım su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
çay kaşığının ucu ile karbonat üzerine 2-3 damla limon sıkın
Su bardağınız biraz büyükçe olsun çay içtiğiniz kupalar olabilir.Hamur çok az gibi oluyor ama pşince ve üzerine şerbeti dökünce bayağı kabarıyor.
Önce şekerle yumurtayı 5 dakika çırpın diğer malzemeleride ekleyip yağlanmış kare borcama döküp 180 derecede ısınmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca 5 dakika kadar bekleyip soğumuş şerbeti üzerine dökün .
Şerbet : 2,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Suyu ve şekeri tencereye koyup 5 dakika kaynatın 1-2 damla limon sıkıp altını kapatın.
Tatlı bütün şerbeti içine çekiyor ve dinlendikçe daha güzel oluyor.Önce şerbeti hazırlayıp sonra tatlıyı pişirirseniz işiniz daha kolay olur.
AFİYET OLSUN............
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum