3 Temmuz 2014 Perşembe
ÇİLEKLİ LİMONATA
İftarda içinizi serinletecek nefis bir içecek.Dün hazırlamıştım bugün iftarda bitince yenisini hazırlayıp soğuması için dolaba koydum ve sizlerede tarifini hemen yazmak istedim.
6 tane limon
1,5 su bardağı şeker
yarım kilo çilek
4-5 dal nane
2,5 litre su
Limonların kabuklarını rendeleyin ama beyaz kısımlarını rendelememeye çalışın biraz tadını acılaştırır.Çilekleri temizleyip yıkayın ve rondodan geçirin.
Limon kabuklarını şeker ve nane ile iyice ovun şekerler sarı renk alıncaya kadar sonra çilekleri koyun ve elinizle karıştırarak şekeri eritmeye çalışın ve bu karışımı 1-2 saat bekletin sonra süzün ve üzerine suyu dökün ,karıştırın .Soğuyunca afiyetle için...Kıvamını kendi ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz tadına bakıp biraz su veya şeker ilave edebilirsiniz.
Bu limonatayı maden suyuyla karıştırıp içtiğinizde çok güzel oluyor tavsiye ederim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum