10 Şubat 2013 Pazar
KAYTAZ BÖREĞİ
Hatay ın yöresel tariflerinden ,televizyondave bloglarda tarifine sıkça rastlayınca denemek istedim ,sıcak sıcak yendiğinde oldukça lezzetli bir börek soğuyunca pek tadı çıkmıyor.
Kıyma harcı için: 200 g kadar kıyma
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz,karabiber,pul biber
Kuru soğan rondoda iyice çekilir ve diğer malzemelere katılıp iyice yoğrulur.
Hamuru için 2 su bardağı ılık suya 1 tatlı kaşığı kuru maya ve tuz atılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.Biraz dinlendirildikten sonra hamurdan bir parça alınır ve eliniz bolca zeytinyağ batırılıp hamur elle incecik açılır ve bohça gibi katlanır tepsiye dizilir sık sık dizilmesinde bbir mahsur yok.Bütün hamurlar bitirilince hazırlanan kıyma üzerine bastırılarak yerleştirilir,böreğin kenar kısımlarına yağ sürülür ve 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
About Unknown
Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum