10 Şubat 2013 Pazar

KAYTAZ BÖREĞİ


    Hatay ın yöresel tariflerinden ,televizyondave bloglarda tarifine sıkça rastlayınca denemek istedim ,sıcak sıcak yendiğinde oldukça lezzetli bir börek soğuyunca pek tadı çıkmıyor.

    Kıyma harcı için:  200 g kadar kıyma
                                 1 tane kuru soğan
                                 2 yemek kaşığı nar ekşisi
                                 tuz,karabiber,pul biber
    Kuru soğan rondoda iyice çekilir ve diğer malzemelere katılıp iyice yoğrulur.

    Hamuru için  2 su bardağı ılık suya 1 tatlı kaşığı kuru maya ve tuz atılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.Biraz dinlendirildikten sonra hamurdan bir parça alınır ve  eliniz bolca zeytinyağ batırılıp hamur elle incecik açılır ve bohça gibi katlanır tepsiye dizilir sık sık dizilmesinde bbir mahsur yok.Bütün hamurlar bitirilince hazırlanan kıyma üzerine bastırılarak yerleştirilir,böreğin kenar kısımlarına yağ sürülür ve 200 derecede kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:
Write yorum