1 Şubat 2013 Cuma
HAMUR KIZARTMASI
Kahvaltı sofrasında çok beğenilerek yendi ,mutfağı kokuttuğu için çok sık yapılmıyor ama yapıldığında da afiyetle yeniyor.
MALZEMELER : 1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 türk kahve fincanı zeytinyağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
un
Hamuru akşamdan yoğurup ağzını kapatıp kapalı balkona koydum .Sabah kalkıncada mutfağa aldım ,oda ısısına geldiğinde mandalina büyüklüğünde bezeleyip oklavayla hafif açtık (fazla incaltmeden) hamurların hepsini hazırladıktan sonra zeytinyağında kızarttık.Bazılarının içerisine peynir koyup kapattık ve öyle kızarttık.
AFİYET OLSUN.........
About Unknown
Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum