1 Şubat 2013 Cuma

HAMUR KIZARTMASI



   
     Kahvaltı sofrasında çok beğenilerek yendi ,mutfağı kokuttuğu için çok sık yapılmıyor ama yapıldığında da afiyetle yeniyor.

     MALZEMELER :  1 su bardağı süt
                                    1 su bardağı yoğurt
                                    1 su bardağı su
                                    1 türk kahve fincanı zeytinyağ
                                    1 yemek kaşığı kuru maya
                                    1 tatlı kaşığı tuz
                                    un

      Hamuru akşamdan yoğurup ağzını kapatıp kapalı balkona koydum .Sabah kalkıncada mutfağa aldım ,oda ısısına geldiğinde mandalina büyüklüğünde bezeleyip oklavayla hafif açtık (fazla incaltmeden) hamurların hepsini hazırladıktan sonra zeytinyağında kızarttık.Bazılarının içerisine peynir koyup kapattık ve öyle kızarttık.


             AFİYET OLSUN.........


Hiç yorum yok:
Write yorum