14 Şubat 2013 Perşembe

KIRMIZI BEYAZ PASTAM



   Akşam çektiğim için fotoğraflar pek iyi çıkmadı yinede idare eder .Uzun zamandan beri yapmak istediğim bir pastaydı keki dün pişirdim bugün sabahta kremasını sürüp süsledim.Kek çok güzel kabardı 4 parçaya ayırdım üst kabaran kısmınıda kesip üzerini düzledim.Şu anda çayla birlikte kekimizi yiyoruz evdekiler çok beğendiler.Kremasını değişik am lezzetli olmuş yapımıda çok kolay pişirmeden hemen yapılıyor.
     Tarifini son zamanlarda en popüler bloğum LEZZETLİ SANATLARDAN aldım .Tarifide ordan kopyalamak istiyorum çok ayrıntılı bir şekilde yazmış siz yinede orjinal tariff için BURAYI tıklayabilirsiniz.

     MALZEMELER
Kek İçin:
  • 2,5 su bardağı un     (250 gr.)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 fiske tuz
  • 125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker  (300 gr.)
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
  • 1 su bardağı süt   (1 yemek kaşığı limon suyu ile kesilecek)            
  • 2 yemek kaşığı kırmızı sıvı gıda boyası veya 1/2 çay kaşığı toz gıda boyası
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat

Krema İçin:

  • 1 kutu krema (200 ml.)
  • 1 kutu labne peynir  (200 gr. içim)
  • 1 paket toz krem şanti (kaymak tadında krem şanti)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi veya 1 paket toz vanilya
  • 1 kahve fincanı süt
YAPILIŞI
  1. Fırını 170 C'de ısıtın.
  2. Un, kakao ve tuzu eleyin; bir kenarda bekletin.
  3. Sütü ılıtın ve içine limon suyunu ekleyin; 15 dk. kesilmesi için bekletin.
  4. Kek için, tereyağını mikser ile çırpın, beyazlasın. İçine şekeri ekleyin ve çırpın.
  5. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her bir yumurta eklediğinizde karıştırın, yumurta karıştıktan sonra diğerini ekleyin.
  6. Vanilya ekstresi ve kabartma tozunu da karışıma ekleyin, karışıncaya kadar çırpın.
  7. Sütün içine kırmızı gıda boyasını karıştırın.
  8. Kek karışımı eklemeleri için mikseri orta hıza getirin. Kırmızı boyalı sütü ve elenmiş un karışımını 3 bölümde kek karışımına ekleyin. Yani 1/3 süt karışımı ve 1/3 un karışımını kek karışımı ile karıştırın. Sonra tekrar süt ve un karışımını kek karışımına ekleyin, karıştırın. En son kalan süt ve un karışımını da kek karışımına ekleyip karıştırın.
  9. Karbonatın üzerine sirkeyi dökün, kabarınca hızlıca kek karışımına ekleyin ve spatula veya tahta kaşık ile karıştırıp hamuru, yağlanmış ve unlanmış kalp şeklindeki kelepçeli kalıba veya 22 cm. çapındaki kelepçeli kalıba dökün. 
  10. Keki fırında alt-üst, orta rafta, 1 saat  pişirin. Kürdan testi  yapın. Gerekirse 5-10 dk. daha pişirin.
  11. Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarın.
  12. Pastanın çapından 20 cm. uzun olacak şekilde 4 kat dikiş ipliğini bir araya getirin ve iki ucunu düğümleyin.
  13. Üzerindeki tümsek kısmı bir bıçak ile kenarlarından belirleyip ipi bir kenarından geçirin. İki taraftan elinizle ipi gerin. Yavaş hareketler ile ipi ileri doğru yürütün. Keki düzgün şekilde kesmiş olursunuz.
  14. Kekin diğer katları için aynı yöntemi uygulayın. Kekin ilk tümsek olan dışında 3 kat kek elde etmiş oluyoruz. İlk kesilen tümsek şeklindeki katı rondodan geçirip ufalayın.
  15. Peynirli kremanın 1/4' ünü ilk kek katına yayın; ikinci keki üzerine yerleştirip 1/4 krema yayın. Üçüncü kek katını yerleştirin. Kalan kremanın 1 çay bardağı kadarını süsleme için ayırıp diğerini pastanın kenarlarına ve üzerine sürün.
  16. Ufalanan kek parçalarını pastanın kenarlarına yapıştırın. Pastanın ortasına bir kalp kalıp yerleştirip, içine kek parçalarından  doldurun. Kalıbı alınca ortada kırmızı bir kalp oluşacaktır.
  17. Ayırdığınız kremayı yıldız uclu sıkma torbasına alın. Ortadaki kalp şeklinin kenarlarına ve pastanın kenarlarına krema sıkın. Pastayı buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin. 
  18. İstediğiniz zaman servis yapın.


 Krema
  1. Kremayı mikser ile çırpın, kabarsın.
  2. Krem şantiyi ekleyin, 1 dk. sonra sütü ekleyip iyice çırpın.
  3. Peynirin suyunu olabildiğince süzün. Peyniri 10 dk. kadar ince süzgeçte bırakabilirsiniz.
  4. Peyniri mikser ile çırpın, kabarsın.
  5. Peynire pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın.
  6. Kremayı, peynirli karışıma ekleyip karıştırın. Peynirli kremayı buzdolabında bekletin.
  7. Kek hazır olunca kullanın.


        AFİYET  OLSUN......


Hiç yorum yok:
Write yorum