3 Kasım 2015 Salı

pestil kavurması



 Selam sevgi ve dua ile değerli dostlar ...Bu tarifime yöresel tatlı diyelim.sağlıklı tamamen doğal özene bezene dut pestiliyle hazırlanmış lezzet...eskiden sağlıklı beslenilirdi
binbir emekle hazırlanır kışlıklar gerektiğindede değişik tarifler ve sunumlarla ikram edilirdi .pestil kavurmasıda böyle bir tarif dut veya üzümle hazırlanan pestiller ister arasına ceviz konup dürüm yapılarak yenir istenilirse de kavurması yapılırdı ...benim çok beğenerek ve severek yediğim bir tatlıyı,bazen annem yumurtalıda yapardı kahvaltıda yenirdi çook nefis olurdu dilerseniz sizde ocaktan almadan önce üzerine 2 yumurta kırıpda deneyebilirsiniz

 GEREKLİ OLANLAR:
Pestil
1yemek kaşığı tereyağı
2yemek kaşığı kadar şeker
üzerine ceviz
HAZIRLANIŞI
pestili küçük küçük elimizle koparalım.süzgeçe alıp şöylebir sudan geçirelim tavaya koyup
şeker ve yağı ekleyip çok hızlı olmayan ocakta beş dakika kadar karıştırarak kavuralım.
servis tabağına alıp üzerine ceviz serip afiyyetle yiyelim.😉


Hiç yorum yok:
Write yorum