7 Kasım 2015 Cumartesi
HAVUÇLU KEK
Kışın en sevilen keklerinden çok güzel kabardı tadıda nefis tavsiye ederim.Tarifin orjinali Cafe Fernando ya ait ama ben değişiklikler yaptım kendi yaptığım ölçüyü sizlerle paylaşıyorum.
MALZEMELER: 4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
3 su bardağı rendelenmiş havuç
yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın, bir çay kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat üzerine 2-3 damla limon sıkın
Önce cevizi yağsız tavada 10 dk kavurun ve ocaktan aldıktan sonra tereyağın yarısını karıştırın kaln tereyağ ile kalıbı yağlayın. Yumurta ve şekeri 5-6 dk çırpın yağı döküp karıştırın havucu ve diğer malzemeleri ekleyin unu eleyerek spatulayla karıştırın kabartma tozunu karbonatı koyun en son cevizi koyup kalıba dökün ısınmış 180 derecede kekinizi pişirin.Pişme süresi kalıbınıza göre değişebilir 40 dk sonra bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Ben keki diktörtgen büyükçe bir kalıpta pişirdim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum