17 Ekim 2015 Cumartesi
HÜNKAR BEĞENDİ
Bizim evin çok sevilen lezzetlerinden.
Malzemeler: 5-6 tane közlenmiş patlıcan
yarım kilo dana parça et
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı soğuk süt
tuz,karabiber
1 tane kurusoğan
1 tatlı kaşığı salça,tozbiber
1 su bardağı kaşar rendesi
Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyun ısınıca etleri ilave edin kavurun suyunu çekince soğanları kavurun ve salçayı ekleyip karıştırın ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve düdüklünüze göre sürenizi ayarlayıp etleri pişirin.
Bir tencereye tereyağını koyun eritin unu ekleyip kavurun çok küçük küçük doğradığınız patlıcanları ekleyin biraz çevirin ve üzerine soğuk sütü tuzu ,karabiberi ekleyin duruma göre süt ekleyebilirsiniz .Altını kapatın ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ekleyin soğumadan servis tabağına koyun üzerine etleri yerleştirin.
AFİYET OLSUN...........
About Unknown
Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum