24 Ekim 2015 Cumartesi

ELMALI KURABİYE

 GEREKLİ OLANLAR:    
 Hamur için :
125 gr tereyağı,
1çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
yarım  paket kabartma tozu
1paket vanilya(koymayabilirsinizde )
bir çimdik tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
aldığı kadar un    (kulak memesi yumuşaklığında hamur)
İÇ MALZEME
4tane elma
1su bardağı ceviz içi
1çay bardağı şeker
1tatlı kaşığı tarçın
Elmaları rendeleyip ocağa koyalım,şekeri ekleyip pişirelim,suyunu çekince ceviz ve tarçını koyup karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırıp iyice yoğuralım.mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp .bezeleri 1cm inceliğine açalım.istediğimi büyüklükte kesip uç kısmına iç malzeme koyup saralım .pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizip 180 derece fırında çok kızartmadan pişirelim soğuyunca pudra şekeri serpip servis edelim

                                                                            

Hiç yorum yok:
Write yorum