21 Nisan 2015 Salı
PAŞA SARMASI (LOKUMU)
Tarif daha önce yayınladığım tarifim her zaman aynı ölçüyü kullanıyorum her seferinde tam tutuyor.Şeklini bu sefer lokum şeklinde yaptım ARDA NIN MUTFAĞINDA görmüştüm bu şekli çok beğendim yapıncada çok güzel oldu.Tarifi güncellemek için yine yazıyorum ölçü tam tutuyor tavsiye derim.
Malzemeler: 1 litre süt
1 paket margarin isterseniz yarım pakette kullanabilirsiniz pek fark etmiyor .Tam paket kullanırsanız daha çabuk donup daha kolay sarılıyor.
6 tepeleme yemek kaşığı un (mutlaka tepeleme olacak)
1,5 su bardağı şeker
küçük bir parça damla sakızı
hindistan cevizi
Margarin tencereya koyup eritilecek un eklenerek 2-3 dakika kavrulacak ve üzerine soğuk süt ve şeker ve damla sakızı eklenip çırpma teli ile karıştırılarak
pişirilecek 2-3 dk kaynatıp altını kapatın ve mikserle 5 dakika çırpın.
Bu arada büyük fırın tepsisini suyla ıslatın fazla suyu dökün ve bolca hindistan cevizi serpin.50 g lık paketin hepsini serptim ben.Muhallebiyi eşit şekilde tepsiye dökün yavaş yavaş kaşıkla düzeltin.Soğumaya bırakın oda ısısına gelince dolaba koyun tamamen soğuyunca tepsinin uzun kenarından muhallebiyi üçe kesin,kısa kenarından 10 parçaya kesin ince uzun 30 tane şeridiniz olucak.Bir ucuna damla çikolata koyup sarın ve her tarafını hindistan cevizine bulayın ortasınada badem veya fındık yerleştirin.Ben renk olsun diye toz fıstık serptim.
AFİYET OLSUN.......
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum