19 Ekim 2014 Pazar

KAYMAKLI ÇİÇEK POĞAÇA






      Bu şık ve lezzetli poğaçaları dün teyzem için yaptım ve taze taze götürdüm.Dondurucuda beklettiğim sütün kaymağını kullandım.Şekil verirkende daha önce kurabiyede kullandığım aparattan faydalandım.25 tane büyük büyük poğaçalarım oldu.


      MALZEMELER :   1 kase dolusu sütün kaymağı
                                       1 su bardağı zeytinyağ
                                       1 su bardağı sıcak su
                                       1 su bardağı yoğurt
                                        1,5 çorba kaşığı kuru maya
                                       2 yumurtanın beyazı
                                      1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı toz şeker
                                       un

     Un ve maya hariç tüm malzemeleri koyun üzerine mayayı serpip 5 dakika kadar bekleyin elinizle iyice karıştırıp kontrollü bir şekilde un koyun mümkün olduğunca yumuşak bir hamur yapın ve hamuru iyice yoğurun çünkü kaymak biraz topaklı kalabiliyor .Hamurun üzerini örtüp iki katı oluncaya kadar bekleyin.

    Hamurdan bir parça alıp yuvarlayın ,hamurun tezgaha gelen alt kısmını üste çevirin (düzgün olması için) elinizle basıp ortasına peynir koyup kapatın ve kapattığınız yeri alta getirip aletle üzerine biraz bastırın çok basmayın alta kadar kesilmesin kabarırken şekli bozuluyor çok basınca. Yumurtanın sarısına 1 tatlı kaşığı pekmez 2 tatlı kaşığıda su koydum susamlar dökülmesin diye.Önce yumuraya sürün sonra yavaşca tutup susama batırın ve tepsiye dizip yarım saat kadar bekletin ve 200 derece ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirin

   




Hiç yorum yok:
Write yorum