1 Eylül 2014 Pazartesi

vişne jöleli tavuk göğsü

Hayırlı günler değerli dostlar... Nefis hafif tatlıyı yeğenim zeynep le birlikte pişirdik... Ellerine sağlık zeynebimin . Resimide Berk ime ait.Harika bir fotoğraf makinesi var süper çekimler yapıyor gelmişken bende bundan faydalanmak istedim... Binbir özen ve titizlikle çekti...  Canlarım benim... birlikte harika tarif çıktı ortaya bende sizlerle paylaşmak istedim
Gerekli olanlar:
tavuk göğsü için:
1 litre süt
4 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
100gr tereyağı
1 paket vanilya
vişne jölesi için
2 su bardağı vine suyu
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı
Tavuk göğsü için bütün malzemeleri derin bir tencerede karıştırarak pişirelim
kaynamaya başlayınca 2-3 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
Diğer tarafta tencereye vişnesuyu şeker ve nişastayı koyup karıştırarak pişirelim.
kalıba önce vişne sosunu  üzerinede tavuk göğsünü koyup dolapta en az 20 dk bekletelim .soğuyunca kalıptan çıkarıp servis edelim.

Hiç yorum yok:
Write yorum