25 Ağustos 2014 Pazartesi

MEYVE SOSLU LABNELİ MUHALLEBİ



      Muhallebi misafirlerim tarafından çok beğenildi özellikle sosunu çok sevdiler.

       Muhallebi için :  4 su bardağı süt
                                3 yemek kaşığı un
                                2 yemek kaşığı labne peyniri
                                3/4 su bardağı şeker

    un ve sütü tencereye koyup karıştırarak pişirin kaynayınca şekeri ilave edip 1-2 dk daha pişirin .Ocaktan aldıktan 5 dakika kadar sonra labneyi koyup tel çırpıcı ile karıştırın ve ılık ılık kaselere paylaştırın.

      Sosu için :  yarım bardak frambuaz
                       yarım bardak çilek
                       yarım bardak vişne
                       yarım su bardağı su
                       2 yemek kaşığı şeker
                       yarım tatlı kaşığı nişasta
      Meyveleri dondurucudan çıkardım ve buzlu buzlu sos tenceresine koydum suyu ve şekeri ve nişastayıda ekleyip meyveler biraz yumuşayıncaya kadar pişirip rondodan geçirdim.Servis yaparken muhallebilerin üzerine koyup bir dal nane ile süsledim.



            AFİYET OLSUN............


Hiç yorum yok:
Write yorum