24 Temmuz 2014 Perşembe

FINDIKLI CEVİZLİ İNCİR TATLISI

                    


     
        İncir tatlısını bu seferde bu şekilde yapmak istedim iftar sofrası için.Sunumu oldukça şık oldu tadıda nefisti.

      Benim incirlerim dolapta biraz kurumuştu o yüzden sıcak sütle yumuşattım .

     15-20 tane kuru incir
     1 su bardağı sıcak süt
     fındık ,ceviz

     İncirleri bir kaseye koyup üzerine kaynamış sütü döküp üzerini kapatın.1-2 saat bekletin.İncirler yumuşayınca sütten alın ve yıkayın sütlü kalmasın, incirin sapını kesip  parmağınızla yanlara doğru iterek genişletin.ierisine aldığı kadar fındık koyun veya yarım ceviz koyun tencereye dizin üzerine 2-3 yemek kaşığı toz şeker dökün ,kabuk tarın koyun ve 1 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın kaynayınca altını kısıp 20 dakika kısık ateşte pişirin.İncirleriniz yumuşamamış olursa biraz daha pişirebilirsiniz.

     Kaymakla ,toz fıstıkla servis yapın.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:
Write yorum