27 Mayıs 2014 Salı
KÖPEK POĞAÇA
Bu poğaçaları daha önce blogları gezerken gördüm çokta beğendim ve öğrencileriminde beğeneceğini düşünerek onlara yaptım çok sevimli oldular.Hamuru her zaman kullandığım ve benim çok beğendiğim poğaça hamurum.
Malzemeler : 1 su bardağı zeytinyağ
2 su bardağı ılık süt
1 yumurtanın beyazı
1tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
un
Bu malzemelerle çok yumuşak olacak şekilde hamur yoğurup 1 saat kadar dinlendirin.Hamurdan 1 parça alıp yuvarlayın üst kısmına elinizle bastırıp kulaklarının oluşması için bıçakla iki taraftan kesin.Kestiğiniz kısımları biraz yukarı doğru çekin .Gözünü burnunu zeytinle yapın birazda çörekotu serpip üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede kızarana kadar pişirin.Soğuyunca ağız kısmını kesip istediğiniz malzemeyi koyun.Ben dile benzediği için salam koydum salamın altına maydonoz ve kaşar yerleştirdim.
About Unknown
Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum