27 Mayıs 2014 Salı

KÖPEK POĞAÇA


   
   Bu poğaçaları daha önce blogları gezerken gördüm çokta beğendim ve öğrencileriminde beğeneceğini düşünerek onlara yaptım çok sevimli oldular.Hamuru her zaman kullandığım ve benim çok beğendiğim poğaça hamurum.

             Malzemeler  :  1 su bardağı zeytinyağ
                                   2 su bardağı ılık süt
                                   1 yumurtanın beyazı
                                   1tatlı kaşığı tuz
                                   2 yemek kaşığı şeker
                                   1 yemek kaşığı kuru maya
                                   un
 Bu malzemelerle çok yumuşak olacak şekilde hamur yoğurup 1 saat kadar dinlendirin.Hamurdan 1 parça alıp yuvarlayın üst kısmına elinizle bastırıp kulaklarının oluşması için bıçakla iki taraftan kesin.Kestiğiniz kısımları biraz yukarı doğru çekin .Gözünü burnunu zeytinle yapın birazda çörekotu serpip üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecede kızarana kadar pişirin.Soğuyunca ağız kısmını kesip istediğiniz malzemeyi koyun.Ben dile benzediği için salam koydum salamın altına maydonoz ve kaşar yerleştirdim.





Hiç yorum yok:
Write yorum