15 Kasım 2013 Cuma
ŞEKER HAMURU ALT KURABİYESİ
Bu seferki kurabiyeler çok yumuşak ve lezzetli oldu.Daha öncekiler biraz sert ve kırılgandı.Tarifi yiğenim Büşra getirmişti ,kurabiyelerin yapımındada çok yardımı oldu ellerine sağlık güzel yiğenimin...
Malzemeler : 1 paket margarin (teremyağ)
1 çay bardağı fındık yağ veya zeytinyağda olabilir
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı zencefil
un
Hamur yoğrulur ve merdaneyle açılır arzu ettiğiniz kalıpla kesilip 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Kurabiyeler soğuyunca aynı kalıpla şeker hamuru kesilip ballı su ile kurabiyeye yapıştırılır üzeride istediğiniz gibi süslenir.
AFİYET OLSUN............
About Unknown
Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum