15 Kasım 2013 Cuma

ŞEKER HAMURU ALT KURABİYESİ



          Bu seferki kurabiyeler çok yumuşak ve lezzetli oldu.Daha öncekiler biraz sert ve kırılgandı.Tarifi yiğenim Büşra getirmişti ,kurabiyelerin yapımındada çok yardımı oldu ellerine sağlık güzel yiğenimin...

          Malzemeler :  1 paket margarin (teremyağ)
                                 1 çay bardağı fındık yağ veya zeytinyağda olabilir
                                 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
                                 1 paket kabartma tozu
                                 1 çay kaşığı tarçın
                                 yarım çay kaşığı zencefil
                                 un
       Hamur yoğrulur ve merdaneyle açılır arzu ettiğiniz kalıpla kesilip 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.

      Kurabiyeler soğuyunca aynı kalıpla şeker hamuru kesilip ballı su ile kurabiyeye yapıştırılır üzeride istediğiniz gibi süslenir.


              AFİYET OLSUN............

Hiç yorum yok:
Write yorum