29 Temmuz 2013 Pazartesi

BAMYA ÇORBASI



             Bamya çorbası Kayseri de eskiden düğün yemeklerinin olmazsa olmazıydı ,mutlaka bamya pişirilirdi.Bizim evdede oldukça sevilir.Bazıları içerisine kurusoğan koyuyorlar ama annem hiç koymazdı bende soğansız pişiriyorum.100g bamya ile 6 kişilik bir çorba elde edebilirsiniz.

             Malzemeler :  100g kuru bamya
                                    250g kuşbaşı et
                                    1 yemek kaşığı salça
                                    3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
                                    1 tatlı kaşığı toz biber
                                     tuz ,2 limonun suyu


         Öncelikle kuru bamyanın tüylerini dökmek için kevgirde bir bez yardımıyla sürtülerek tüyleri tamamen dökülür,bamyanın yeşil rengi çıkıp parlarsa tamam demektir.Sürtülen bamya kaynar suya atılır içerisine tuz ve birazda limon tuzu eklenip bamyalar yumuşayıp şişene kadar haşlanır.Haşlanan bamyaların ipleri temizlenir sapları uzunsa kesilir.

         Tencereye yağ konur isterseniz birazda tereyağ koyabilirsiniz bamyanın biraz yağlısı güzel olur.Özellikle eti biraz yağlı olabilir sizin tercihinize bağlı.Etler tencereye eklenir koyun eti kullanıyorsanız pişmesi kolay olur ,dana eti kullanıcakanız biraz düdüklüde haşlamanızı öneririm.Pişen etin üzerine salça ve biber eklenir üzerine sıcak su konur ve haşlanan bamyalar ,tuz ve iki limonun suyu eklenir kaynayınca altı kısılıp yarım saat kadar kısık ateşte kaynatılır ve sıcak servis yapılır.Yanında pirinç pilavı ile nefis gider.

     
           AFİYET OLSUN..............

Hiç yorum yok:
Write yorum