13 Haziran 2013 Perşembe
MARMELATLI PASTA
Bu lezzetli pastayı bugün kızım yaptı.
MALZEMELER : Yarım paket margarin (oda ısısında beklemiş)
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
un
Kabartma tozu ,un ve tarçın dışında bütün malzemeleri karıştır.Kabartma tozunu ve biraz un ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapın ve hamurun üçte birini ayırın kalan hamura tarçın ekleyip mini fırın tepsisine elinizle bastırarak hamuru yayın üzerine bolca marmelat sürün ve ayırdığınız hamuru merdaneyle kalınca açıp tırtıklı ruletle kesin ve ilk olarak köşegenlerde başlayarak marmelatın üzerine yerleştirin 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin ,pişerken fırından mis gibi kokular yayılıyor. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Malzemeyi iki katına çıkarıp büyük fırın tepsisine yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN............
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum