25 Mart 2013 Pazartesi

PASTIRMALI BÖREK



       Özellikle sıcakken çok nefis çıtır çıtır , milföy tadında bir börek .Pırasalı böreğide bu şekilde yapıyorum çok severek yiyorlar .Sosu benim kendi ölçülerim.

       6 yufka
     
     SOSU: 1 su bardağı zeytinyağ
                  yarım su bardağı su
                  1 yumurtanın beyazı ,sarısı üzerine
                  1 paket kabartma tozu

       İÇİ :  2 tane biber
               2 tane domates
              100-150 g pastırma
              rendelenmiş kaşar peyniri

  Sos malzemesini telle iyice çırpın .Biberleri biraz sıvı yağda kavurun,doğranmış pastırmaları ekleyip kavurmaya devam edin ,domatesleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin soğuyunca kaşarı ekleyin.
Yufkanın birini serin üzerine 4-5 kaşık sos döküp fırçayla sürün üzerine diğer yufkayı serin sosu sürüp 12 parçaya kesin ve iç malzemesini koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarın .Bütün yufklara aynı işlemi uygulayın.Üzerine klan sosu sürün daha sonrada yumurta sarısını sürün 1-2 saat üzeri kapalı olarak soğuk bir yerde bekletin .200 derecede ısınmış fırında pişirin.



            AFİYET OLSUN..........


Hiç yorum yok:
Write yorum