25 Mart 2013 Pazartesi
PASTIRMALI BÖREK
Özellikle sıcakken çok nefis çıtır çıtır , milföy tadında bir börek .Pırasalı böreğide bu şekilde yapıyorum çok severek yiyorlar .Sosu benim kendi ölçülerim.
6 yufka
SOSU: 1 su bardağı zeytinyağ
yarım su bardağı su
1 yumurtanın beyazı ,sarısı üzerine
1 paket kabartma tozu
İÇİ : 2 tane biber
2 tane domates
100-150 g pastırma
rendelenmiş kaşar peyniri
Sos malzemesini telle iyice çırpın .Biberleri biraz sıvı yağda kavurun,doğranmış pastırmaları ekleyip kavurmaya devam edin ,domatesleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin soğuyunca kaşarı ekleyin.
Yufkanın birini serin üzerine 4-5 kaşık sos döküp fırçayla sürün üzerine diğer yufkayı serin sosu sürüp 12 parçaya kesin ve iç malzemesini koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarın .Bütün yufklara aynı işlemi uygulayın.Üzerine klan sosu sürün daha sonrada yumurta sarısını sürün 1-2 saat üzeri kapalı olarak soğuk bir yerde bekletin .200 derecede ısınmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN..........
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum