20 Mart 2013 Çarşamba
ÇİLEKLİ DOĞUM GÜNÜ PASTASI
Bugün eşimin doğum günüydü ve meyveli pastaları çok sevdiği için pastasınıda çilekli yaptım . Pastanın kekide kremasıda çok lezzetli oldu .Aralarına koyduğum çilek miktarını abartmışım galiba ,pastanın kremasını biraz sulandırdı siz en iyisi aralarına az miktarda koyup üzerine bolca çilek dizin ve mutlaka jöle dökün.Kekin tarifini eltimin bloğu haydisofraya dan aldım ama ben şeker miktarını biraz azalttım.Kremasınıda tamamen kendi deneyimleriyle oluşturdum
KEK İÇİN : 4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı su
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın diğer malzemeleride ekleyip kelepçeli kalıba dökün ve 160 derecede üzeri hafif kızara kadar pişirin.Soğuyunca 3 parçaya ayırın.
KREMASI : 3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket labne peyniri(200 g )
Unu,nişastayı ve sütü tencereye koyup karıştırarak pişirin.Kaynayınca şekeri ekleyin ve 2-3 dakika pişirin.Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın ve kapağını kapatıp soğutun.Soğuyunca blendırdan geçirin ve labneyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
Kekin katlarını sütle biraz ıslatın ve krema sürün biraz çilek parçaları serpin ve diğer katlarada uygulayın en üzerine kaaln kremayı sürüp çilekleri dizin ve jöleyi dökün.
AFİYET OLSUN............
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum