1 Eylül 2015 Salı
DONUT
Dün yaptığım donutlar çok güzel oldu yapılışı biraz zahmetli ama yemesi çok keyifliydi yağda kızardığı halde çokta hafif olmuş.
Tarifi yeturla lezzet karelerinden aldım ama biraz değiştirdim ben mayalı yaptım ordaki tarif kabartma tozuylaydı.
Malzemeler : 1 türk kahvesi fincanı ılık süt
1 türk kahvesi fincanı yoğurt
1 türk kahvesi fincanı şeker
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kurumaya
un
Yumuşak bir hamur yapıp mayalanmasını bekleyin 30-40 dakika kadar.Hamuru yarım santimden biraz daha kalın açın ve yuvarlak bir kalıpla kesin ,ortasınıda şişe kapağı ile çıkarın ve yarım saat mayalandırın ve çok kızgın olmayan yağda çevirerek kızartın hamur çok çabuk kızarıp yanacak gibi oluyor dikkat edin.
Kuvertür çikolatanın içerisine 1 yemek kaşığı şokella koyup mikrodalgada çikolatayı erittim ve donutları batırdım ve üzerini süsledim.
About Unknown
Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum