23 Haziran 2015 Salı

PARMAK KEBABI



       Fotoğraf güzel çıkmamış ama lezzet şahaneydi.Çok beğenerek yediler ramazan için oldukça uygun bir tarif;

      Malzemeler : yarım kilo dana kuşbaşı
                           2 patlıcan
                           2 patates
                           4-5 tane yeşil biber
                           1 domates
                           1 soğan
                           1 tatlı kaşığı salça
                           tuz,karabiber,pulbiber
     Öncelikle etlerimizi pişiriyoruz ,düdüklü tencerede etleri kavuruyoruz üzerine yemeklik doğradığımız soğanı koyup biraz daha kavuruyoruz ,salçayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz ben 15 dakika pişirdim siz düdüklünüze göre pişme süresini ayarlayın.
      patates , patlıcan ve biberleri parmak büyüklüğünde doğrayıp kızartın fazla yağını  alın ve borcamın kenarına dizin ortaboş kalsın.Ortaya pişen etleri koyun ,sebzelerin üzerine etin suyunu gezdirin,karabiber ,pulbiber,tuz serpin ve 180 derecede ısınmış fırında biraz pişirin .

     
             AFİYET OLSUN..........



          

Hiç yorum yok:
Write yorum