23 Haziran 2015 Salı
PARMAK KEBABI
Fotoğraf güzel çıkmamış ama lezzet şahaneydi.Çok beğenerek yediler ramazan için oldukça uygun bir tarif;
Malzemeler : yarım kilo dana kuşbaşı
2 patlıcan
2 patates
4-5 tane yeşil biber
1 domates
1 soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz,karabiber,pulbiber
Öncelikle etlerimizi pişiriyoruz ,düdüklü tencerede etleri kavuruyoruz üzerine yemeklik doğradığımız soğanı koyup biraz daha kavuruyoruz ,salçayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz ben 15 dakika pişirdim siz düdüklünüze göre pişme süresini ayarlayın.
patates , patlıcan ve biberleri parmak büyüklüğünde doğrayıp kızartın fazla yağını alın ve borcamın kenarına dizin ortaboş kalsın.Ortaya pişen etleri koyun ,sebzelerin üzerine etin suyunu gezdirin,karabiber ,pulbiber,tuz serpin ve 180 derecede ısınmış fırında biraz pişirin .
AFİYET OLSUN..........
About Unknown
Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum