4 Mayıs 2015 Pazartesi
VİŞNE-ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI
Hafif, lezzetli, kolay bir tatlı tarifi
MALZEMELER : 1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker (ben daha az koyuyorum)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük kase vişne ve çilek
1 tatlı kaşığı nişasta
yarım bardak su
süt ,irmik tencereye koyulur ve kaynayıncaya kadar karıştırılır kaynayınca şeker ilave edilir 2-3 dk kaynatılır .Ocaktan alınca tereyağ ekleyip karıştırın ve ıslatılmış tart kalıbına dökülür.Donmuş vişneler çözülene kadar bekletilir çekirdekleri çıkarılır ve çileklerle birlikte rondodan geçirilir sos tenceresine konur su ilave edilir kaynatılır biraz kaynadıktan sonra nişasta suyla açılır ilave edilir isterseniz 1-2 kaşık şeker eklenir ve ocaktan alınır.Tatlı iyice soğuyup katılaşınca ters çevrilir ve oyuk kısmına sos dökülüp servis edilir.
Arkada tabakta duran hamurişini merak edenler olmuş açma kete bunu ben yapmadım misafirlerim getirdi ama benim tarifimde blogda var.Kayseride yöresel hamurişi satan çok yerler vardır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum