1 Mart 2015 Pazar

ZEBRA KEK



        Yumuşacık lezzetli bir kek tarifi,bu tarifte büyükçe bir su bardağı kullandım.
   
         MALZEMELER : 1 su bardağı şeker
                                       4 yumurta
                                       1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağ
                                       1 su bardağı süt
                                       2 su bardağı un (az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
                                       1,5 yemek kaşığı kakao
                                       1 paket kabartma tozu,çay kaşığının ucu ile karbonat (karbonatın üzerine 1 tatlı kaığı limon suyu veya sirke)

          Şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın kakao hariç diğer malzemeleri ekleyin ve hamuru ikiye bölün . Birine kakaoyu ekleyin çok koyu olursa biraz süt veya su ekleyebilirsiniz. Kek kalıbını yağlayın ve kalıbın tam ortasından 2 yemek kaşığı sade ,tam üzerine 2 yemek kaşığı kakaolu hamur olarak hamurlar bitene kadar dökün ve 180 derecede pişirin.

   
     AFİYET OLSUN............



Hiç yorum yok:
Write yorum