22 Mart 2015 Pazar

SÜT REÇELLİ ÇİKOLATALI PASTA




   
     Harika yumuşacık lezzetli bir pasta oldu.
   
     Pandispanyayı Hayalimdeki yemekler blogundan aldım yumuşacık kabarık lezzetli oldu.
     MALZEMELER : 4 yumurta (oda ısısında )
                                   1 su bardağı şeker
                                   tepeleme 1 su bardağı + 1tepeleme yemek kaşığı un
                                    yarım çay bardağı ılık su
                                   çeyrek limon suyu
                                   1 paket kabartma tozu
      Yumurta beyazları bir çimtik tuzla kar oluncaya kadar çırpılır .Sarıları şekerle beyazlayıncaya kadar çırpılır ,su ve limon suyu konur biraz daha çırpılır un ve kabartma tozu elenir spatulayla yavaşca karıştırılır daha sonra yumurta beyazı üç seferde yavaş yavaş eklenip spatulayla karıştırılıp sadece alt kısmı yağlanmış 22cm lik kelepçeli kalıba dökülür ve hafif ısınmış 170 derecede üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 45-50 d pişirilir.

       Soğuyunca pandispanya üçe ayrılır.
   
       İÇ KREMASI : 2 su bardağı süt
                                 2 yemek kaşığı nişasta
                                 1 yemek kaşığı un
                                 yarım su bardağı şeker
                                 3 yemek kaşığı labne peyniri
    Süt nişasta ,un ve şekerle kaynayıncaya kadar karıştırılıp pişirilir. üzerinin kabuk bağlamaması için kreme streç filmle temas edecek şekilde üzeri kapatılır.Tamamen soğuyunca labne konup mikserle çırpılır.İçerisine iki tane muz kare kare doğranır.

      ÜST KREMASI : 1 paket bitter çikolata
                                    4-5 yemek kaşığı süt reçeli
Bitter çikolata benmari usulü eritilir biraz soğuması beklenip süt reçeli konur ve hızlıca karıştırılır.

        Kek katları süt reçelli ile tatlandırılmış sütle ıslatılır ve üzerine iç kremanın
 yarısı konur diğer katda aynı şekilde hazırlanır son kat konur üzerine çikolatalı krema dökülür ve düzlenir. İstediğiniz şekilde süsleyin.

       Ben erimiş çikolatayı yıkayıp kuruladığım yaprakların damarlı kısımlarına çay kaşığı ile döküp her yerini kapladım ve dolapta soğutup yaprakları çıkardım çok kolay oldu .


        AFİYET OLSUN..........

 

Hiç yorum yok:
Write yorum