29 Mart 2015 Pazar
PİTA EKMEĞİ
Bu içi boş ekmekleri bugün sabah kahvaltısı için yaptım çok beğendiler içini açıp istedikleri gibi doldurup afiyetle yediler .Sizde denemek isterseniz işte tarifi.
MALZEMELER : 2 su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı beyaz un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı su
1 paket insant maya
tuz
Verilen malzemelerle hamuru yoğurup kabarması için üzerini örtün ve en az 1 saat mayalandırın hamuru 12 bezeye ayırın 10 dakika kadar üzerini bezle örtün bekletin daha sonra hamurları fazla unlu olmayacak şekilde açın (tatlı tabağı kadar) çok ince olursa hamurlar kuruyabilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun fırınınızın ayarını 240 dereceye ayarlayın tamamen ısınıp fırının ışığı sönünce fırının orta kısmına koyun .8-10 dk kadar pişirin fırında pişerken izlemesi çok zevkli oluyor çok hızlı bir şekilde kabarıyor. Fırından çıkınca üzerini hafifçe örtünki kurumasın sıcak sıcak yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.........
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum