Yarın aşure günü ve tarif arayanlar için aşure tarifini tekrar yayınlamak istedim ben daha aşuremi yapmadım hafta sonu kızım belirse yaparım artık.
MALZEMELER : 2 su bardağı aşurelik buğday
1 " " kuru fasulye
1 " " nohut
4 " " şeker(az şekerli seviyorsanız 3 bardak koyabilirsiniz)
1/2 " " pirinç
250 gr kuru kayısı
250 gr çekirdeksiz sarı üzüm
250 gr incir
portakal kabuğu rendesi
ceviz ,fındık ,yeşil fıstık,tarçın
Akşamdan aşurelik buğdayın üzerine su koyup elinizle iyice ovarak yıkayın ve süzün,bu işlemi 4-5 kez tekrar edin sonra üzerine su doldurup 2-3 dk kaynatın ve suyunu döküp tekrar su koyup kaynatın altını kapatıp bırakın.Kuru fasulyeyi ve nohutuda akşamdan ıslatın.Sabahleyin ıslattığımız malzemeleri ayrı ayrı kaplarda haşlayın ,süzün . Büyük bir tencereye buğdayı pirinci ve küp küp doğradığınız elmaları koyup pirinçler pişene kadar kaynatın sonra fasulye ve nohutu ekleyin. Tencerenin içerisine malzemenin üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su koyun 15dk kaynatın,şekerini ilave edip 10dk daha kaynatın.Üzerine doğranmış ,ılık suyla ıslatılmış kayısıyı ,inciri ,üzümü ve portakal kabuğu rendesini koyup karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın .Tamamen soğuyunca kaselere koyup üzerini süsleyin .
NOT: İncirinizin aşureyi karartmamasını istiyorsanız ;inciri doğradıktan sonra üzerine ılık su ve 2kaşık nişasta ekleyip elinizle iyice ovun ve ıslanmaya öylece bırakın.sonra iyice yıkayın ve süzün.
Hiç yorum yok:
Write yorum