7 Aralık 2013 Cumartesi
NOHUTLU FİRİK PİLAVI
Firik bulgurunu televizyonda yapılan yemek tarifleride gördün ve köşk sosyete pazarında(KAYSERİ 'DE) Hatay ürünleri satan yerde rastlayınca denemekiçin aldım ve çok beğendik daha öncede pişirmiştim ama tarifini yayınlayamadım.Pilav is kokuyor ,is kokusunu seviyorsanız mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor .Tarifi biraz araştırdım aşağı yukarı birbirine çok benzer tariflerdi.Ben nohutlu yaptım.
MALZEMELER: 1 su bardağı firik
yarım su bardağı iri bulgur
haşlanmış nohut (1 su bardağı)
3-3,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
Firik bulgurunu 5 dakika kadar suda bekletip süzün ve bulgurla birlikte tereyağında kavurun üzerine kaynar su dökün ve pişmeye bırakın .Suyunu çekince nohutu ekleyip biraz dinlendirin.
Pilavı kuzu tandır ile birlikte servis ettim.
AFİYET OLSUN......................
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum