16 Aralık 2013 Pazartesi
KAZAN DİBİ
Benim fotoğraf çekmek için hazırladığım tabağı alıp yemeye başlamış eşim hemen biraz düzenleyip fotoğraf çektim ama tabak biraz bulaşık çıkmış bloğa yükleyince fark ettim .Çok pratik ve nefis bir tatlı kazandibi sevenler bu tarifi mutlaka denesinler.
MALZEMELER : 1 litre süt
1 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
2 tepeleme yemek kaşığı un
yarım su bardağından biraz fazla şeker(tatlı seviyorsanız 1 bardak koyun)
1 yumurta sarısı
Bütün malzemeyi tencereye koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirin .4-5 dakika kaynatın ve 1 çay kaşığı tereyağ ile yağlayıp 2 kaşık şeker serptiğiniz geniş bir teflon veya seramik tavaya dökün ve ocakta yüksek ateşte kaynatın tavanın kenarlarından altının kızardığını görebilirsiniz karamel rengi alınca olmuş demektir.Altını kapatıp soğumaya bırakın tamamen soğuyunca servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN..............
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum