4 Eylül 2013 Çarşamba

KAYISI REÇELİ




              MALZEMELER:   1 kg kayısı
                                             1kg toz şeker (kaysılar çok tatlıysa 750g koyabilirsiniz)
                                             1 parça limon tuzu


         Kaysıları yıkayın ve çekirdeğini çıkarıp dörde parçaya kesin ,üzerine tozşekeri serpip 4-5 saat veya bir gece bekletin.Tencereyi ocağa koyun kaynayınca altını kısın .Arasıra tencereyi sallayarak hafifçe karıştırın kaşıkla karıştırdığınızda ezilebilir.Bu arada kaysının çekirdeğini kırın üzerine kaynar su döküp belkletin ve kabuklarını soyun ve tencerenin içerisine atın 45-50 dakika kaynatın .Kıvamına bakmak için reçelin suyunda bir tatlı kaşığı tabağa koyup dolapta soğutun ve parmağınızla ortasından çekin ve zor birleşiyorsa kıvama gelmiş demektir.1 parça limon tuzu atıp 2-3 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın .Soğuyunca kavonozlara koyabilirsiniz.



                     AFİYET OLSUN............


Hiç yorum yok:
Write yorum