19 Ağustos 2013 Pazartesi
HİNDİ PANE
Ramazanda iftar için yaptığım bir yemek ,özellikle oğlum çok sever paneyi.Hindi göğüs eti ince şekilde kasaba açtırılır ve pişirmeden 3-4 saat önce süt,tuz ,karabiber,biraz zeytinyağ ile karıştırılıp buzdolabında bekletilir.
Üç ayrı tabağa un,yumurta ve galeta unu konur.Unun içerisine biraz tuz, kekik, birazda toz kırmızı biber eklenip karıştırılır ve hindi etleri önce una sonra yumurtaya sonrada galeta ununa bulanıp kızgın zeytinyağda kızartılır.
Paneleri soğutmadan yanında patates püresi ,rus salatası ve ayranla servis yapmasınızı öneririm.
Hazır satılan pane harcınıda kullanabilirsiniz ama ben elimden geldiğince hazır gıdalardan uzak durduğum için kendim yapıyorum çokta lezzetli oluyor ,hindi bulamazsanız tavuk göğsüylede hazırlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.............
About Unknown
Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum