1 Temmuz 2013 Pazartesi

KAYSERİ'NİN MEŞHUR S KURABİYESİ


     
          Bu kurabiyeler eskiden evlerde çok sık yapılırdı,ama şimdilerde unlu mamüller satılan yerlerden alınıyor .Yapımı biraz zahmetlidir.Bu kurabiyeler mutlaka vita( veya tarin ) yağ ile yapılır diğer margarinlerle yapıldığında yayılır.Pişirirkende çok dikkat etmek gerekir.
       
           Okuldaki arkadaşlarla pikniğe gittiğimizde Betül bu kurabiyeden yapmıştı bayıldım doğrusu harikaydı, şekerini herzamanki yaptığımız miktardan daha az koymuş çok hafif ve nefis olmuştu ellerine sağlık Betülcüm.Sonuç itibarıyla bende Betülün kurabiyelerini görünce yapmaya karar verdim ve tarifide sizlerle paylaşmak istedim daha önce tatmadıysanız mutlaka deneyin .

          MALZEMELER :  1 ölçü vita yağ
                                         yarım ölçü pudra şekeri
                                         aldığı kadar un

       Kabartma tozu kullanılmaz bu kurabiyelerde ama yinede kendisi kabarır.Yağı derin bir çorba kasesi ile ölçtüm 2 tepsi kurabiye çıktı.Yağ geniş bir kaba alınır ve elle 10 dakika kadar ovalanır mı desem sürtülür mü desem nasıl tarif etsem bilemedim.Sonra şeker ilave edilir ve 5 dakika kadarda şekerle çırpılır ve un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamurdan bir parça alınarak yuvarlanır ve tepside S şekli verilir.180 derece ısınmış fırına koyun çok dikkat edin bu kurabiyeler çabuk pişer.Pişirirken kurabiyeler çatladıktan sonra altı hafif kızarıncaya kadar pişirin isterseniz çok hafif pembeleştirebilirsiniz dikkat edin fazla pişirmeyin sertleşir.Pişer pişmez tepsiden almaya kalkışmayın kurabiyeler elinize yapışır.Tepside iyice soğuyana kadar dinlendiriseniz iyi olur.


           AFİYET OLSUN..............

         
          Ölçü olarak herhangi bir bardak veya kase kullanabilirsiniz.




Hiç yorum yok:
Write yorum