26 Mayıs 2013 Pazar

KAYNAR SULU KEK



        Çok hafif pamuk gibi bir kek tarifi.İlginç olan kısmı ise 1 su bardağı kaynar su konması.

        malzemeler : 5 yumurta
                             5 kahve fincanı şeker
                             5 kahve fincanı un
                             1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ
                             1 paket kabartma tozu + yarım çay kaşığı karbonat üzerine 2-3 damla limon suyu
                             1 su bardağı kaynar su
                             4 yemek kaşığı kakao

   İlk olarak şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın içerisine yağı , kakaoyu, unu,kabartma tozu ve karbonatı koyup karıştırın .Bu arada büyük dikdörtgen borcamı yağlayın fırınıda 180 derecede ısıtın.Hazırladığınız kek karışımının üzerine 1 su bardağı kaynar su dökp mikserle biraz çırpıp tepsiye dökün ve fırına sürün. Kek piştikten sonra 5 dakika kadar soğutup 1 su bardağı soğuk sütü kaşuk kaşık üzerine dökün.Soğuyunca servis yapabilirsiniz.

     Ben malzemeyi biraz azaltıp küçük borcamda pişirdim.

   
    AFİYET OLSUN...........


Hiç yorum yok:
Write yorum