26 Mayıs 2013 Pazar
KAYNAR SULU KEK
Çok hafif pamuk gibi bir kek tarifi.İlginç olan kısmı ise 1 su bardağı kaynar su konması.
malzemeler : 5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ
1 paket kabartma tozu + yarım çay kaşığı karbonat üzerine 2-3 damla limon suyu
1 su bardağı kaynar su
4 yemek kaşığı kakao
İlk olarak şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın içerisine yağı , kakaoyu, unu,kabartma tozu ve karbonatı koyup karıştırın .Bu arada büyük dikdörtgen borcamı yağlayın fırınıda 180 derecede ısıtın.Hazırladığınız kek karışımının üzerine 1 su bardağı kaynar su dökp mikserle biraz çırpıp tepsiye dökün ve fırına sürün. Kek piştikten sonra 5 dakika kadar soğutup 1 su bardağı soğuk sütü kaşuk kaşık üzerine dökün.Soğuyunca servis yapabilirsiniz.
Ben malzemeyi biraz azaltıp küçük borcamda pişirdim.
AFİYET OLSUN...........
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum