Bizim evde en çok sevilen yemeklerdendir kuru dolma bol ekşili ve acılı yapıyorum ve afiyetle yeniyor.
MALZEMELER : 45-50 adet kuru patlıcan ve biber
1 su bardağı sızma zeytinyağ
2 tane kurusoğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sumak ekşisi veya nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su
Kaynar suda patlıcanları 7-8 dakika haşlayın üzerine biberleri koyup 5 dakika daha haşlamaya devam edin ve altını kapatıp suyunu süzün soğuk su doldurup yarım saat bekletip süzün .
Soğanları zeytinyağında biraz kavurun soyup irice doğradığınız sarımsakları ekleyelim biraz daha kavurup ,salçasını biberini koyup pirinçleri ekleyin bir iki çevirip suyunu ve tuzunu ekleyin ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin biraz ılıyınca ekşisini ve karabierini ekleyin. Önce patlıcanları doldurup düdüklünün altına dizin üstede biberleri doldurup koyun biraz tuz ,sızma zeytinyağ ve bir limon suyu dökün ve patlıcanların üzerine çıkmayacak kadar su ekleyip üzerine bir tabak kapatın ve düdüklünün kapağını kapatın ve pişirin.Ben fisslerin düdüklüsünde pimi çıkınca kısık ateşe alıp 5 dakika pişiriyorum siz kendi düdüklünüze göre ayarlayın veya açık tencerede de pişirebilirsiniz.Soğuyunca servis yapın .
Biz acı sevdiğimiz için yazdan kuruttuğum acı cin biberlerden 5-6 tanesini rondada çekip içine katıyorum.
AFİYET OLSUN...............................
Hiç yorum yok:
Write yorum