10 Nisan 2013 Çarşamba
HAMSİLİ PİLAV
Hamsili pilavı biz çok severek yeriz .Markette temizlenmiş,kılçığı ayıklanmış ve dondurulmuş hamsiyi görünce canımız hamsili pilav istedi .Sizde denemek isterseniz tarif aşağıda.
MALZEMELER : 1kg dondurulmuş hamsi
2 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığının ucu ile tarçın
pul biber
tereyağ
Öncelikle hamsileri yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgeçe koyun.Daha önceden tuzlu suyla ıslatılmış pirinci iyice yıkayıp süzdürün .Pilav tavasında kurusoğanı kavurun üzerine pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin ,pirinçler şeffaflaşınca kaynar suyunu ekleyin (her zaman koyduğunuzdan biraz az koyun suyu ,pilavınız biraz diri olmalı),tuzunu ,kuş üzümünü koyun ve pişmeye bırakın.Pilav piştikten sonra baharatlarını ve ayrı bir yerde kavurduğunuz dolmalık fıstıkları ekleyin.
Pişireceğiniz kabı yağlayın hamsilerin parlak yüzünü tuzla karıştırdığınız mısır ununa bulayıp kabın içerisine sıkça dizin sonra kenarlarından sarkıtarak yanlarada dizin ,hamsilerin üstü dizin nü tuzlayın ve pilavı boşaltın yana sarkıttığınız hamsileri üzerine çevirin ve kalan yerlerede hamsileri üzerine tereyağ parçaları koyup 180 derece ısınmış fırında üzeri hafi kızarana kadar pişirin.Biraz dinlendikten sonra servis edbilirsiniz.
AFİYET OLSUN..........
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum