Sık sık yaptığım paşa sarmasının bu seferde kakaolusunu yaptım içinde hiç yağ olmamasından sanırım oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı oldu .Aynı paşa sarmasında kullandığım un ölçüsünü kullandım gayet güzel sarıldı.
MALZEMELER : 1 litre süt
6 yemek kaşığı tepeleme un(kaşığı una daldırın hiç silkelemeyin)
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
İÇİ İÇİN : Yarım paket kaymak tadında kremşanti+yarım paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 litre sütün içine un ve kakaoyu koyup karıştırarak kaynayana kadar pişirin ,kaynayınca şekeri ekleyin 2-3 dakika kaynatın .Islattığınız ve biraz hindistancevizi serptiğiniz tepsiye döküp eşit şekilde yayın ve soğumaya bırakın.Kremşantiyi sütle çırpın siz isterseniz normal kremşanti veya az şekerli seviyorsanız kaymak tadında kremşanti kullanabilirsiniz.
Tepsideki muhallebi tamamen soğuyunca üzerine kremşantiyi yayın ve tepsinin uzun kenarından 5 e kesin kısakenarından 4 e kesin ve üzerine biraz damla çikolata serpip sarın ve hindistancevizine bulayın buzdolabında bir süre bekletip servis yapabilirsiniz.
Akşam akşam fotoğraflar pek güzel çıkmadı ama yarın daha güzellerini çekersem değiştiririm.
Buda uzun zamandır yaptığım paşasarmasının orjinali onun tarifide kısaca yazmak istedim.
.Yarım paket margarini eritiyoruz içerisine 6 tepeleme yemek kaşık un koyup kavuruyoruz(3 dk)1litre soğuk süt ,1su bardağı şeker,bir parça damla sakızı ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.1-2dk kaynatıyoruz.büyük fırın tepsisini ıslatıyoruz hindistan cevizi serpip 10dk çırptığımız(mikserle) muhallebiyi döküyoruz.en az 2saat buzdolabın bekletiyoruz 20 eşit parçaya kesiyoruz,aralarına ceviz koyup rulo yapıyoruz ve heryerini hindistan cevizine buluyoruz.mutlaka deneyin harika oluyor.
AFİYET OLSUN............
Hiç yorum yok:
Write yorum