29 Ocak 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


      MALZEMELER:  3 Tane kuru soğan
                                   3 su bardağı pirinç
                                   yarım su bardağı sızma zeytinyağ
                                   1 tatlı kaşığı biber salçası
                                   1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
                                   1 çay kaşığı karabiber
                                   1 çay kaşığı kimyon
                                   yarım çay kaşığı tarçın
                                   2 yemek kaşığı nar ekşisi
                                   tuz
                                   3 su bardağı su

       Soğanları zeytinyağında kavurun biber salçası ve kırmızı toz biberi koyup karıştırın, pirinçleri ekleyin 2-3 dakika kavurun ve sıcak suyu,tuzu koyun altını kısın suyunu çekince altını kapatın.Baharatlarını ve nar ekşisini katın ,karıştırın ve  ıslatarak tuzunu çıkardığınız ve haşladığınız yapraklarınızı sarın .Düdüklü tencereye yaprakları dik dik ne çok sıkı nede çok gevşek olacak şekilde dizin üzerine zeytinyağ ,1 limon suyu dökün ve yaprakların hizasına kadar su ekleyin üzerine 2 tanede kesme şeker ekleyip ve düdüklünün ağzını kapatın ve pişirin .Soğuyunca yapraklarınızı boşaltın tam soğumadan boşaltırsanız yapraklar kararır.

          AFİYET OLSUN........

    PİŞİRME SÜRESİ DÜDÜKLÜ TENCERENİZE GÖRE DEĞİŞİR BEN FİSHLERİN DÜDÜKLÜSÜNÜ KULLANIYORUM DÜDÜKLÜNÜN PİMİ ÇIKTIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE SADECE 3-4 DAKİKA PİŞİRİYORUM.ESKİ DÜDÜKLÜMDE 15 DAKİKA PİŞİRİYORDUM.

Hiç yorum yok:
Write yorum