16 Ocak 2013 Çarşamba
ARTI POĞAÇA
Şekillerinden dolayı poğaçalara bu ismi verdim yumuşacık lezzetli puf puf poğaçalar mutlaka deneyin derim.
MALZEMELER: 1 kase zeytinyağ
1 kase yoğurt
1 kase ılık süt
1 yumurtanın sarısı dışına beyazı içine
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
3-4 kase un
Sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabına koyup üzerine mayayı ekleyin 5 dakika kadar bekleyip tuzunu şekerini koyun ve unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur yapın .Bu poğaçaların özelliği hamurun yumuşak olması.Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar bekletin. Poğaçaları yaparken tezgahın üzerine biraz zeytinyağ döküp elinizi yağa batırarak şekil verin üzerine yumurtanın sarısını sürüp susama batırın ve tepsiye dizin ,bıçakla kesmek zor olduğu için ben jiletle artı şeklinde kestim ,200 derecede ısınmış fırında pişirdim.
Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı pekmez ve 3 yemek kaşığı su ekledim poğaçalar çok güzel kızardı.
AFİYET OLSUN...........
About Unknown
Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
- anayemekler
- BALIK
- balık yemekleri
- bilinen yemeklermizi zenginleştirelim
- börekler
- çorbalar
- dolmalar
- ekmekler
- et yemekleri
- ET VE TAVUK YEMEKLERİ
- ETKİNLİKLER
- HAMURİŞLERİ
- hayatımdan
- helvalar
- İÇECEKLER
- İFTAR SOFRALARI
- KAHVALTILIK
- kahvaltılıklar
- kekler
- KIŞ HAZIRLIĞI
- kızartmalar
- KÖFTELER
- kurabiyeler
- KURABİYELER
- MİLFÖYLÜ TATLAR
- mim
- OKUL
- özel günler
- pastalar
- pilavlar
- PİLAVLAR
- poğaçalar
- pohaçalar
- reçeller
- salatalar
- SEBZE YEMEKLERİ
- SOFRALAR
- sofralarımız
- soslar
- tatlılar
- TATLILAR
- TUZLU KURABİYELER
- yöresel yemekler
- zeytinyağlılar
- ZEYTİNYAĞLILAR
Hiç yorum yok:
Write yorum