29 Aralık 2012 Cumartesi

KUZU KOL TANDIR VE ŞEHRİYE PİLAVI


       Bugün sizlere nefis bir et yemeği tarifi veriyorum tarifi LEZZETLİ SANATLAR bloğundan aldım.Son zamanlarda en sık takip ettiğim bloglar arasında sizlerede mutlaka tavsiye ederim .Koyun eti seviyorsanız tam tandır tadında nefis bir yemek misafirlerini ağarlayabilirsiniz evde sevdiklerinize yapabilirsiniz yapımıda çok kolay sadece uzun zamanda pişiyor erkenden başlamanız gerekiyor.Bizim evde çok beğenildi hatta dışarıda yediklerimizden daha güzel olmuş dediler .

      MALZEMELER :  1 kuzu kol
                                      tuz ,karabiber

     Kuzu kolu alırken fazla yağlarını temizletip 5-6 parçaya kemikli olarak parçalatın.Etin üzerine tuz ve karabiber serpip iyice ovun ve çelik tencereye yerleştirin ve ocağı kısık ataşe getirin .Ben kapatıyor yakın olacak şekilde kıstım ve eti pişmeye bıraktım ara sıra çevirdim toplam 3-4 kere çevirmişimdir .Etin suyu bitinceye kadar pişmeye bırakın ben çok kısık ateşte yaptığım için bu pişme süresi 4,5 saat sürdü (isterseniz son yarım saatte ocağın altını biraz açarak etin suyunu çektirebilirsiniz).Etler yumuşacık  ve lif lif ayrılmış ,kemiklerini bırakmış olacaktır.Etleri kemiklerinden ayırın ve teflon tavada kendi yağı ile kızartın.Yanında istediğiniz çeşit bir pilavla ve salatayla servis edebilirsiniz.


        AFİYET OLSUN............


Hiç yorum yok:
Write yorum